I Care a Lot

 2021.02.21. 20:06

I Care a Lot, avagy a leszbik is lehetnek ótvar gecik.

Ez egy egész jó film vasárnap estére, karantén idején. Eleinte az antihősnő ellen vagy, majd neki szurkolsz, de a végén mégis megkönnyebbülsz.

A történet röviden annyi, hogy van a főhősnőnk, Marla, (Rosamund Pike) egy orvossal összedolgozva embereket forgatnak ki a vagyonukból. És persze eljön a nagy dobás ideje, amikoris megtalálta a tökéletes áldozatot, legalábbis elsőre így tűnik. Csak hát amikor megtudják, hogy darázsfészekbe nyúltak, majd eljön egy ügyvéd és megfenyegeti, nem azt teszi, amit minden józan ember csinálna, azaz bocsánatot kérve elhúz a picsába, és fülét-farkát behúzva örül, hogy túlélte, hanem mivel utálja a férfiakat (az ügyvéd egy tipikus tenyérbemászó alak), ezért kerül amibe kerül, ő bizony végigcsinálja, neki nem diktál senki, főleg nem egy férfi. A film során persze megpróbálja a gonosz orosz maffiafőnök (Peter Dinklage) eltenni láb alól, de hát ez a szőke bula annyira kemény csaj, hogy túléli.

Sőt, miután jól kitervelte (kemény 5 perc alatt) megfingatja a kemény orosz maffiózót, mert ő sokkal okosabb, ügyesebb, de főleg szebb, mint egy kis senkiházi orosz maffiózó. Ő ilyeneket eszik reggelire, csak eddig senki se tudta ezt, főleg ő nem. Persze a Trónok harca óta Peter Dinklage-et sem lehet megalázva hagyni egy filmben, hanem az ott megszerzett kommunikációs készségével kidumálja magát a vesztett helyzetből, és mindkét félnek win-win szitut kitalálva, mindenki boldogan él amíg meg nem hal. Ez Marla esetében kb 2 perc, mert egy (nem teljesen) random karakter lelövi a végén, majd a barátnője karjaiban kileheli lelkét.

Ja, nem mondtam? Marla a nőket szereti, de ez teljesen lényegtelen, semmit sem ad a karakteréhez.

Tyrionunk elég gyengén hozza a maffiózó szerepét, orosznak meg... nem orosz. 

Amint írtam, egy esti filmnek, kikapcsolódáshoz nem rossz, de nem értem, miért kellett a főhősünknek egy leszbikus nőnek lennie. Miért kellett a férfiakat utálnia? Ezek manapság annyira népszerű témák, hogy ebből akar a film profitálni? A karakter és történet szempontjából ez teljesen irreleváns, mert pl nem azért nem ijedt meg amikor megfenyegették, mert egy férfi fenyegette meg, hanem azért mert csak a pénzt látta, amit ő nyerhet az egész ügyön, még akkoris, ha emberek meghalnak miatta. Hát meghaltak. de legalább ő is gazdagon halt meg.

6/10

Címkék: rosamund pike peter dinklage i care a lot

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodrabszolgaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8416434754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása