Bridge to Terabithia

 2009.04.20. 22:49

 Ez egy aranyos kis gyerekmese. Vannak bennekicsit félelmetesebb részek, de alapvetően egy mese. Két gyerek a fantáziáját éli ki, mindkettejük egy jó képzelőerővel rendelkező gyerek, és elmennek az erdőbe, ahol találnak egy fára építet kis faházikót, amit rendberaknak, és beleélik magukat, hogy ők Terabithia uralkodói, és ki kel szabadítaniuk a népet a Sötétség Urának a fogságából. Mindenki nagyon boldog, és a srác már nem is az énektanárba van belezúgva, hanem inkább a csajba. Nagyon jól elvannak, smárolós jelenet csak azért nincsen, mert 12-14 éveseket játszanak, és azért a rendező - aki egyébként magyar, és a South Park egyik alakját róla rajzolták - valószínüleg úgy érezte, hogy inkább nem hozza őket össze. Helyesen döntött, mert akkor már egy nyálas szar lett volna, márpedig ez egy mese.

Viszont ez egy dráma. Olyan fordulat jön a filmben, amit az ember sose gondolt volna. A hátralévő 15-20 percben leesett állal néztem a filmet, és egyszerűen nem hittem el. Elég betegnek hangzik, de ettől nagyon megtetszett a film, olyannyira, hogy másnap mégegyszer megnéztem. Ez eddig nem nagyon esett meg. Teljesen felfoghatatlan volt számomra, sőt másnap reggel is ezen járt a fejem. 

A kislány AnnaSophia Robb, a fiút Josh Hucherson játsza, akik azóta is BFF és egész jól játszanak. Az énektanár pedig Zooey Deschanel, akit a Yes Man miatt megszerettem, elég jó színésznőnek tűnik, legalábbis ebben a két filmben jól alakított.

Egy valamit viszont nem értek. Miért Terabithia. Miért? Ez honnan jött?

Az értékelés határozott 8. Főleg az tetszett, ahogy a rózsaszín mesét megtörték. A feloldás maximum 60 %-ra sikerült, ami azért jó, mert így reális.

8/10

Címkék: zooey deschanel bridge to terabithia annasophia robb josh hutcherson

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodrabszolgaja.blog.hu/api/trackback/id/tr491077035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása